Ingrediente:
- 300 g făină
- 230 g unt
- 250 g stafide
- 3 ouă
- 1 lingură praf de copt
- 10 g zahăr pudră
- 230 g zahăr
- 1,5 g vanilie
- sare
Mod de preparare:
1. Amestecăm cu ajutorul unui mixer untul cu zahărul, vanilia, praful de copt și sarea. În timp ce mixăm, adăugăm treptat ouăle unul câte unul. La final, trebuie să obținem o compoziție omogenă, fără cristale de zahăr.
2. Punem stafidele la hidratat, pe urmă le scoatem din apă și le amestecăm cu făină. Adăugăm compoziția de ouă și amestecăm până când obținem un aluat omogen.
3. Turnăm aluatul într-o formă de copt pentru brioșe, tapetată cu ulei și făină. Nu umplem forma mai mult de 2/3 din capacitate sa.
4. Coacem brioșele timp de 15-20 de minute, la temperatura de 180-200 de grade. După ce s-au răcit, le scoatem din forma de copt și le decorăm cu zahăr pudră.
Să le savurați cu drag!
Discussion about this post