Ingrediente:
- 400 g dovlecei
- 2 linguri semințe de susan
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 linguriță miere
- 2 linguri ulei
- mărar
- 2 căței de usturoi
- sare, piper
Mod de preparare:
1. Spălăm dovleceii, pe urmă îi tăiem felii subțiri, pe verticală, folosind un cuțit de curățat. Îi așezăm într-un bol și îi amestecăm cu sare.
2. Într-un bol separat, turnăm sosul de soia, sucul de lămâie și mierea. Adăugăm piperul, usturoiul zdrobit și amestecăm bine.
3. Scurgem dovleceii de sucul lăsat. Adăugăm mărarul tocat și sosul pregătit anterior.
4. Punem uleiul și semințele de susan într-o tigaie, pe foc mic. Nu măriți intensitatea focului, deoarece semințele de susan se ard repede. Adăugăm dovleceii marinați, amestecăm și gătim timp de 10 minute.
Poftă bună!
Discussion about this post