Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Macarons cu aluat pe bază de biscuiți – Prăjiturele de casă fragede și delicioase – Se prepară din 100g biscuiți, 100g zahăr pudră, 8 albușuri, 100g ciocolată, 80 ml frișcă lichidă și…
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 100 g biscuiți moi, de ciocolată
- 100 g zahăr pudră
- 8 albușuri
- 100 g zahăr tos
Ingrediente necesare pentru crema de ciocolată:
- 100 g ciocolată neagră
- 80 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Începem prin a seta cuptorul la 120 de grade. Tapetăm 2 tăvi de aragaz cu hârtie de copt și pregătim un poș cu dui de 8 mm, îl punem într-un pahar înalt. Măcinăm cât mai fin biscuiții după care îi cernem într-un bol, împreună cu zahărul pudră.
Începem să mixăm albușurile, la viteză mică. Treptat încorporăm și zahărul, mixând continuu până obținem o spumă tare și lucioasă. Adăugăm jumătate din amestecul de biscuiți și amestecăm ușor, cu o spatulă. Încorporăm și amestecul rămas de biscuiți, omogenizând compoziția cu mișcări ușoare de sus în jos.
Transferăm compoziția în poșul pregătit după care formăm cojile de macarons pe tava pregătite. Lovim tava de masă de câteva ori pentru a elimina bulele de aer și pe cele de pe suprafața aluatului de eliminăm cu o scobitoare.
Dăm tava la cuptor: pentru primele 3 minute lăsăm ușa cuptorului deschisă după care închidem ușa, mărim temperatura la 140 de grade și coacem prăjiturelele timp de 13-14 minute.
După 13-14 minute, verificăm: atingem ușor prăjiturelele și dacă suprafața se mișcă atunci le mai lăsăm la cuptor pentru încă 1-2 minute. Între timp, pregătim și cea de-a două tranșă, repetând pașii de mai sus.
După coacere, lăsăm prăjiturelele să se răcească complet în tavă și doar după aceea le umplem.
Pentru cremă, punem bucățelele de ciocolată și frișca lichidă pe baie de aburi. Amestecăm până la omogenizare, după care lăsăm să se răcească complet. Amestecăm bine să obținem o consistență cremoasă. Transferăm crema într-un poș cu dui de stea și umplem prăjiturelele, 2 câte 2.
Savurați cu poftă! Poftă bună!