Ingrediente:
- 1 ou
- 300 g făină
- 4 mere
- 400 g semințe de mac
- 100 ml lapte
- 2 linguri amidon
- 50 g drojdie uscată
- 250 g coajă de portocală
- 60 g unt
- 3 gălbenușuri de ou
- 11 linguri zahăr pudră
- 6 linguri zahăr
- sare
Mod de preparare:
1. Punem drojdia uscată într-un bol. Adăugăm 1 lingură de zahăr, 2 linguri de făina, 2 linguri de amidon și puțin lapte. Amestecăm bine și acoperim bolul cu o bucată de folie alimentară. Lăsăm bolul 2-3 ore, până când aluatul a crescut.
2. Punem la încălzit laptele rămas. Adăugăm untul, 50 de grame de zahăr și amestecăm. Luăm vasul de pe foc și lăsăm amestecul la răcit. Pe urmă, adăugăm aluatul pregătit anterior, 1 ou, 3 gălbenușuri, sare, făina rămasă și mixăm până când obținem un aluat elastic. Îl lăsăm la crescut 60 de minute.
3. Pregătim compoziția de mac. Punem semințele la fiert, într-un vas cu apă, pe foc mediu timp de 20 de minute. După acest interval de timp, le lăsăm la răcit, pe urmă le scurgem de apă. Amestecăm semințele cu 2 linguri de zahăr pudră. Pentru a avea o compoziție mai fină, puteți să dați semințele de mac prin mașina de tocat.
4. Decojim merele și le curățăm de semințe. Dăm merele prin răzătoare, le stoarcem de suc și le adăugăm în compoziția de mac. Adăugăm 3 linguri de zahăr pudră și amestecăm bine.
5. Împărțim aluatul în 2 bucăți egale. Le întindem în 2 foi subțiri. Le tapetăm cu umplutura obținută și formăm 2 rulade.
6. Acoperim o tavă cu hârtie de copt. Așezăm ruladele și le coacem timp de 20 de minute, la temperatura de 200 de grade.
7. Formăm un sirop din zahărul pudră rămas (aproximativ 200 de grame) și apă. După ce s-au copt, tapetăm ruladele cu siropul obținut și le decorăm cu coajă fină de portocală.
Poftă bună!
Discussion about this post