Ingrediente:
- 2 vinete cu miez alb
- o legătură de pătrunjel, tocat mărunt
- 3 căței de usturoi, feliați subțire
- ulei de măsline, sare, oțet de vin alb
Mod de preparare:
1. Se taie vinetele în fâșii de 0,5 cm pe lungime (nu folosiți capetele). Se sărează și se lasă să se odihnească puțin, într-o strecurătoare. Se stropesc cu ulei de măsline și se prăjesc pe grătar sau într-o tavă teflonată, până capătă o culoare aurie.
2. Se așează într-un vas, câte un rând de vinete prăjite, și se acoperă cu feliuțe de usturoi și pătrunjel tocat, din abundență. Se toarnă ulei de măsline și câteva picături de oțet.
3. La final, se completează cu ulei cât să ajungă peste toate feliile. Se servesc pe pâine prăjită.
Să le savurați cu poftă! Poftă mare!
Rețetă preluată cu acord expres, de pe blogul 3SistersCooking