Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Clătite pufoase din cartofi, umplute cu cașcaval – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 1 ceapă (opțional)
- 1 cățel de usturoi (opțional)
- 10 g unt (pentru ceapă)
- 2 ouă
- 2 linguri de amidon de cartofi
- Sare și piper
- Cimbru (opțional)
- 200 g cașcaval (sau brânză de oaie)
- Ulei sau untură pentru prăjit
Mod de preparare:
Fierbeți cartofii aproximativ 20 de minute, răciți-i rapid sub apă rece, curățați-i și pasați-i.
Curățați ceapa și usturoiul, tăiați-le fin și căliți-le în unt.
Adăugați ouăle, amidonul de cartofi, ceapa și usturoiul călite la cartofii pasati, frământați bine, apoi condimentați cu sare, piper și cimbru.
Formați clătiele în palmă, umplând fiecare cu câte o porție de cașcaval ras și modelând câte o biluță.
Încingeți uleiul într-o tigaie, puneți biluțele și aplatizați-le. Prăjiți pe ambele părți până devin aurii.
Serviți cu o salată mixtă, salată de castraveți sau sosul preferat.
Savurați cu poftă! Poftă bună!