Ingrediente necesare:
Blat din 8 ouă
Pentru cremă:
- 400 ml compot de vișine
- 200 g zahăr
- 1 lingură făină
- 1 budincă de vanilie
Deasupra: 400 ml frișcă lichidă
Cum se prepară?
Cum se prepară blatul?
Batem albușurile spumă tare. Separat, amestecăm bine gălbenușurile cu praful de copt. Incorporăm cele două compoziții și adăugăm 1 lingură de ulei și 8 linguri de făină. Tapetăm tava cu hârtie de copt, ungem cu unt și presărăm cu bucățele de vișine (fără sâmburi).
Folosind o lingură, adăugăm din loc în loc jumătate din cantitatea de aluat. Cealaltă jumătate o amestecăm cu 1-2 linguri de cacao și o adăugăm peste aluatul alb.
Coacem la 180 grade Celsius, până se rumenește frumos. Facem testul cu scobitoarea…
După ce scoatem din cuptor, răsturnăm (partea cu bucățile de vișine va fi sus) și întindem crema.
Cremă: Fierbem budinca cu 400 ml compot de vișine, 200 g zahăr și o lingură de făină. (Amestecăm o cantitate mică de compot cu praful de budincă și făina, iar restul de compot îl punem la fiert împreună cu zahărul; când începe să fiarbă, adăugăm, folosind o sită, amestecul de budincă.)
După ce s-a răcit, amestecăm cu 200 g unt, folosind un mixer, până obținem o consistență spumoasă.
Glazură: întindem deasupra prăjiturii frișca bătută bine…
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post