Ingrediente necesare:
Vom face 3 blaturi cu mac…
Ingrediente pentru 1 blat:
- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 3 linguri mac
- 1 linguriță praf de copt
- un vârf de bicarbonat
- gem de caise (pentru tapetat blatul)
Ingrediente pentru cremă:
- 800 ml lapte
- 3 plicuri budincă de vanilie
- 100 g ciocolată albă
- 250 g unt
- 150 g zahăr pudră
- 1 linguriță de esență de vanilie
Mod de preparare:
Frecăm ouăle cu zahărul, cernem făina, macul, praful de copt și bicarbonatul. Amestecăm bine bine…
Tapetăm o tavă de 25*35 cm cu hârtie de copt și coacem la 180 grade Celsius, aproximativ 10 minute…
Vom coace 3 blaturi (procedăm la fel de 3 ori)…
Crema:
Pregătim budincile conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Alternativ, puteți folosi cremă făcută în casă…
Topim ciocolata albă la bain-marie. Frecăm untul cu zahărul pudră, apoi adăugăm, alternativ, budinca rece și ciocolata albă. Amestecăm până obținem o compoziție spumoasă. Împărțim crema în două și punem deoparte o cantitate mică…
Tapetăm cu gem primul blat, întindem jumătate de cremă, așezăm al doilea blat, tapetăm iar cu gem și întindem crema rămasă. La final, așezăm ultimul blat. Întindem crema pusă deoparte peste ultimul blat și decorăm cu ciocolată rasă…
Asta-i tot… Simplu și delicios!
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post