Rețetă explicată pas cu pas – Chec de post pe bază de apă minerală – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 300 ml apă minerală carbogazoasă
- 150 ml suc de fructe (eu am folosit cu măr, morcov și portocală)
- 125 ml ulei
- 3 linguri esență vanilie
- 1 fiolă esență migdale
- coajă rasă de la o lămâie
- 1 plic praf de copt
- un praf de sare
- 100 g zahăr brun + 80 g zahăr alb
- 400 g făină
Ingrediente necesare pentru compoziția de cacao:
- restul de aluat (1/4)
- 1 lingură cacao
- 2 linguri apă minerală
Mod de preparare:
Pentru aluat: Într-un bol mare adaugă apa, sucul, uleiul, vanilia, esența de migdale, coaja de lămâie, praful de copt și sarea. Amestecă bine cu telul. Adaugă zahărul și amestecă.
Cerne făina treptat și amestecă după fiecare adăugare. Unge tava cu ulei și toarnă 3/4 din compoziție în tava. Lasă deoparte.
Pentru compoziția cu cacao: Peste aluatul rămas adaugă cacao, apă minerală și omogenizează.
Toarnă această compoziție în tavă, peste aluat. Fă un model marmorat cu o lingură.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/treapta 3, timp de 1h și 15min, sau până trece testul scobitorii. Decorează cu zahăr pudră.
Savurați cu poftă! Poftă bună!