Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Tort cu smântână – Tort fin și delicat, cremos și delicios – Pur și simplu se topește în gură!
Ingrediente necesare pentru aluat:
- 1 ou
- Vanilie
- 70 g zahăr pudră
- 40 g ulei
- 200 g făină
- 1 praf de sare
- 150 g brânză de vaci
- 1 linguriță praf de copt
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 3 ouă
- Vanilie
- 60 g amidon
- 170 g zahăr pudră
- 800 g smântână 20%
- 100 g fructe de pădure (sau fructele preferate)
Mod de preparare:
Pentru aluat, punem brânza de vaci într-un bol mare. Adăugăm 1 praf de sare, zahărul, vanilia, oul, uleiul și mixăm cu blenderul vertical până obținem o compoziție omogenă și netedă.
Amestecăm făina cu praful de copt după care cernem treptat în compoziția cu brânză și amestecăm până obținem un aluat omogen, moale și neted.
Tapetăm o tavă de 22 sau 24 cm cu hârtie de copt. Presărăm un pic de făină pe aluat și-l transferăm în tavă. Îl întindem cu mâna pentru a forma un blat uniform și margini.
Pentru umplutură, punem smântâna, zahărul și vanilia într-un bol și omogenizăm cu telul. Încorporăm amidonul după care încorporăm și ouăle.
Amestecăm fructele de pădure cu 1 lingură de făină. Transferăm fructele în tavă, turnăm umplutura deasupra și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 10 minute.
După 10 minute reducem temperatura la 160 de grade și coacem prăjitura pentru încă 40 de minute aproximativ. După coacere lăsăm prăjitura să se răcească complet în formă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!