Ciorbă turcească de perișoare – Rețetă aromată și gustoasă – Pentru această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare:

  • 500 g carne tocată de vită
  • 3 linguri orez
  • 2 linguri făină
  • 1 morcov
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 2.5 l apă
  • 1 linguriță piper negru măcinat
  • 1 ceapă
  • 150 g năut
  • 3 cartofi
  • 1 gălbenuș
  • 4 linguri iaurt
  • sare
  • boia de ardei
  • piper negru măcinat

Mod de preparare:

1. Pentru început, punem năutul într-un vas cu apă pentru 30 de minute. După acest interval de timp, schimbăm apa și îl punem la fiert, la foc mic.

2. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm ceapa, pe urmă o dăm prin mașina de tocat. Carnea de vită o mărunțim pe urmă o tocăm. O amestecăm cu ceapa pregătită anterior, orezul și amestecăm foarte bine. Condimentăm cu sare și piper și formăm chifteluțele.

3. Cu ajutorul unui cuțit, curățăm morcovul și cartofii. Îi tăiem cubulețe, pe urmă le adăugăm într-un vas adânc cu ulei. Adăugăm năutul, apa, acoperim cu un capac și gătim la foc mic.

4. Adăugăm perișoarele și amestecăm foarte bine. Gătim la foc mic până când legumele vor fi gata.

5. Într-un bol separat, batem gălbenușul. Adăugăm iaurtul, sucul de lămâie și amestecăm foarte bine. Turnăm sosul obținut în supă iar la final condimentăm cu boia de ardei și piper.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!