Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 300 g margarină
- 300 g cașcaval ras
- 1 lingură sare
- 4-5 linguri smântână
- + 1 ou pentru uns
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm făina cu sarea. Adăugăm și margarina și amestecăm foarte bine, cu degetele. Punem deoparte un pic de cașcaval ras iar restul cantității o adăugăm în amestecul de făină. Adăugăm și smântâna și frământăm un aluat moale.
Întindem aluatul la o grosime de 5-6 mm și ungem cu 1 ou bătut. Presărăm deasupra cașcavalul pus deoparte și tăiem sărățelele. Transferăm sărățelele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20 de minute sau până se rumenesc frumos.
Să le savurați cu poftă! Poftă bună!