În sfârșit am găsit rețeta pe care o căutam – Uite așa se face pandișpanul perfect – Pentru a pregăti și voi această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:
Ingrediente necesare:
- 500 g făină
- 10 ouă
- 2 albușuri de ou
- 400 g zahăr
- 4 lingurițe praf de copt
- sare
- 280 ml apă carbogazoasă
- 180 ml ulei
- 1/2 linguriță sare de lămâie
Mod de preparare:
1. Pentru început, separăm albușurile de gălbenușuri.
Într-un bol separat, amestecăm făina cu praful de copt.
2. În bolul cu făină, adăugăm gălbenușurile și apa minerală.
Amestecăm foarte bine până la omogenizare.
3. Adăugăm uleiul și amestecăm bine.
4. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile până obținem o spumă tare ce își păstrează forma.
5. Treptat, adăugăm sarea de lămâie și amestecăm foarte bine.
6. Adăugăm zahărul și amestecăm, pe urmă incorporăm spuma obținută în aluatul pregătit anterior.
Amestecăm bine până la omogenizare.
7. Turnăm aluatul într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 45 de minute.
Să îl savurați cu drag – Poftă bună!
Discussion about this post