Ingrediente necesare:
- 2 foi mari de napolitană
- 200 g zahăr
- 200 ml apă
- 250 g unt
- 200 g ciocolată
- 200 g biscuiți rupți în bucăți mai mari
- 200 g miez de nucă măcinat
Mod de preparare:
Pregătim un sirop din apă și zahăr, adăugăm ciocolata, untul și fierbem până la omogenizare.
Luăm amestecul de pe foc, adăugăm biscuiții, miezul de nucă și amestecăm foarte bine.
Punem compoziția la loc răcoros până biscuiții absorb tot lichidul.
Așezăm prima foaia de napolitană pe un platou, întindem uniform peste ea amestecul de biscuiți și așezăm și a doua foaie.
Deasupra punem o tavă peste care punem o greutate și punem prăjitura la loc rece peste noapte.
A doua zi, porționăm cu un cuțit foarte ascuțit.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!