Tort fără coacere din biscuiți, brânză de vaci și smântână – Se prepară rapid, este economic și gustos

Tortul delicios fără coacere, din biscuiți crocanți, brânză cremoasă și smântână – operă de artă în bucătărie!

Ingrediente:

  • 300 g de biscuiți nisipoși (de preferat cu cacao)
  • 250 g de brânză de vaci
  • 250 g smântână
  • 100 g zahăr
  • 1 lingură granule de gelatină
  • 75 ml de apă
  • o ciocolată mică pentru decor

Mod de preparare:

Într-un castron mic, se toarnă 75 ml de apă, se adaugă granulele de gelatină și se lasă să se umfle câteva minute. Se toarnă amestecul într-o cratiță și se încălzește la foc moderat până când gelatina este complet dizolvată.

Într-un bol separat, amestecați 250 g de brânză de vaci și 250 g de smântână, bateți-le cu un mixer până când obțineți o cremă moale. În același bol, adăugați cu porții mici din gelatina preparată, amestecați bine.

Pe fundul tavei, așezați primul strat de biscuiți, ungeți-l cu cremă de brânză, puneți din nou biscuiți și un alt strat de cremă. Deci, pe final, ar trebui să aveți 3 straturi de biscuiți și de cremă…

Acoperiți tortul cu folie alimentară și lăsați-l peste noapte în frigider pentru ca biscuiții să se îmbibe cu crema…

Așezați tortul pe o farfurie frumoasă, iar deasupra răzuiți o bucată nu prea mare de ciocolată…

Tortul este gata. Răsfățați-i pe cei dragi!

Să îl savurați cu drag!

Încearcă și… Prăjitură fără coacere “Lapte de pasăre”

Pentru a pregăti acest desert, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente necesare

  • 1 l lapte
  • 2 kg smântână
  • 500 g zahăr
  • 100 g gelatină
  • 6 linguri cacao

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm 50 de grame de gelatină cu 250 ml de lapte.

2. Într-un bol separat, adăugăm 1 kg de smântână și cu un pahar de zahăr. Amestecăm foarte bine, adăugăm 400 ml de lapte și mixăm până la omogenizare.

3. Adăugăm gelatină topită pe baie de aburi. Turnăm amestecul obținut într-o formă de copt, pe urmă o punem la frigider pentru câteva ore. Pentru a obține al 2-lea blat, repetați punctele de mai sus, pe urmă se toarnă peste primul blat și se ține la frigider câteva ore.

4. Turnați crema de smântână cu cacao în formă. Dați tortul la frigider pentru 4 ore. Răsturnați tortul pe un platou de dimensiunea potrivită.

Să îl savurați cu drag! Poftă bună!