Ingrediente necesare:
Pentru eclere:
- 150 ml apă
- 150 ml ulei
- un vârf de sare
- 1 plic zahăr vanilat
- 150 g făină
- 4 ouă mari
Pentru crema de vanilie:
- 7 ouă
- 800 ml lapte
- 150 g făină
- 200 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 300 ml frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru început, preîncălzim cuptorul la 220 grade Celsius.
Fierbem apa cu uleiul, sarea și zahărul vanilat, apoi luăm de pe foc și adăugăm făina. Punem înapoi pe foc și amestecăm până când nu se mai lipește de pereții oalei…
Luăm de pe foc și amestecăm până se mai răcește un pic… Adăugăm apoi ouăle, pe rând, mixând cu un mixer… până obținem un aluat fin…
Punem compoziția într-un poș și formăm eclere rotunde, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Stropim cu puțină apă. Punem la cuptor, reducând temperatura la 200 grade Celsius. Nu deschidem cuptorul timp de 30 minute! Coacem până când obținem o culoare frumoasă, apoi lăsăm ușa cuptorului întredeschisă și lăsăm eclerele să se răcească. Vom obține eclere foarte frumoase și ușor crocante…
Tăiem partea de sus a fiecărui ecler și scobim o gaură în fiecare…
Crema:
Batem albușurile la bain-marie cu 2/3 din cantitatea de zahăr. Amestecăm bine făina cu gălbenușurile și cu puțin lapte… Fierbem laptele rămas cu zahărul vanilat, apoi fierbem împreună cu gălbenușurile. Adăugăm apoi, puțin câte puțin, albușurile. Batem frișca…
Umplem eclerele cu cremă de vanilie, peste care punem frișca, și partea de sus tăiată anterior. Decorăm ușor cu zahăr pudră…
Să le savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post