Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas, în detaliu – Cartofi franțuzești, la tigaie, cu carne tocată – Mâncărica perfectă pentru prânz sau cină – Rețetă rapidă și gustoasă, de nota 10+
Ingrediente necesare:
- 500 g cartofi
- 500 g carne tocată
- Sare, piper
- 1 linguriță măghiran
- 1 linguriță oregano
- 1 ceapă roșie
- 2 căței usturoi
- Un pic de ulei sau unt
- 200 ml smântână de gătit
- 200 g cașcaval ras, aproximativ
Mod de preparare:
Curățăm cartofii și îi tăiem în cuburi mai mari. Fierbem în apă cu sare până sunt semi preparați după care îi scurgem de apă și îi punem deoparte. Curățăm ceapa, o tocăm cubulețe. Curățăm usturoiul și îl pisăm.
Într-o tigaie (pe care o vom pune la cuptor ulterior) cu diametrul de 28 cm, încingem uleiul. Adăugăm ceapa și o călim timp de câteva minute. Adăugăm carnea tocată și prăjim totul împreună până carnea își schimbă culoarea.
Adăugăm un pic de apă, sarea, piperul, usturoiul, oregano, măghiran și fierbem timp de 20 de minute sau până lichidul se evaporă aproape complet.
Turnăm smântâna în tigaie, adăugăm cartofii, amestecăm și fierbem totul împreună timp de câteva minute. Luăm tigaia de pe foc, presărăm deasupra cașcavalul ras și dăm tigaia la cuptorul preîncălzit la 200 de grade, pentru 30 de minute.
Servim cu murăturile preferate.
Savurați cu poftă! Poftă bună!