Rețetă pas cu pas – Chec cu nuci și alune – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente pentru firimituri:
- 70 g unt (la temp. camerei)
- 70 g zahăr
- 80 g zahăr brun
- 1 linguriță scorțișoară
- un praf sare
- 90 g nuci mărunțite + 60 g alune mărunțite
Ingrediente pentru aluat:
- 100 g unt (la temp. camerei)
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 200 ml smântână (20%)
- 2 linguri esență vanilie (20 g)
- 270 g făină
- 1 plic praf de copt
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
Mod de preparare:
Pentru firimituri, adaugă untul într-un bol, împreună cu zahărul, scorțișoara și sarea. Omogenizează cu o spatulă, adaugă nucile mărunțite, amestecă și lasă deoparte.
Pentru aluat, adaugă untul într-un bol, împreună cu zahărul. Cu un tel, amestecă până obții o cremă. Adaugă ouăle pe rând, amestecând după fiecare. Adaugă smântâna, vanilia și amestecă.
Adaugă făina, praful de copt și bicarbonatul în timp ce amesteci pentru a nu avea cocoloașe.
Toarnă și nivelează jumătate din compoziție în tava unsă cu unt. Împrăștie pe toată suprafața jumătate din firimiturile de nuci.
Toarnă și nivelează restul de aluat peste nuci, pe toată suprafața.
Împrăștie restul de firimituri pe toată suprafața, la sfârșit, presându-le ușor. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 170C între treptele 2 (165C) și 3 (185*C), timp de 60 min, sau până trece testul scobitorii.
Lasă la răcit complet după care decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!