Ingrediente necesare:

  • 2 linguri făină
  • 1 lingură zahăr
  • 3 ouă
  • 1 lingură smântână
  • 1/2 lingură ulei
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 lingură amidon
  • 500 g fructe de pădure (mure / zmeură etc.)

Mod de preparare:

1. Pentru început, setăm temperatura cuptorul la 180 de grade Celsius.

2. Într-un bol, batem ouăle cu ajutorul unui mixer. Adăugăm sarea, zahărul vanilat, smântâna, făina, amidonul, praful de copt și amestecăm bine bine, până la omogenizare…

3. Turnăm jumătate din cantitatea de aluat într-o tavă de copt, tapetată cu puțin ulei. Pe deasupra, adăugăm o parte din fructele de pădure, iar la final acoperim cu aluatul rămas. Decorăm cu fructele rămase.

4. Coacem la temperatura de 180 de grade Celsius, aprox. 30-40 minute.

5. La final, decorăm cu zahăr pudră…

Doamne, ce bunătate a ieșit…

Savurați cu drag! Poftă bună!