kiloRețete
marți, mai 13, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Tort cu mousse de căpșuni – Aveți nevoie de 250g biscuiți, 350 g căpșuni, 300g cremă de brânză și…

Tort cu mousse de căpșuni – Aveți nevoie de 250g biscuiți, 350 g căpșuni, 300g cremă de brânză și…

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 250 g biscuiți cu ovăz
  • 75 g unt
  • Formă rotundă de 24 cm

Ingrediente necesare pentru piureul de căpșuni:

  • 45 g zahăr
  • 15 g zeamă de lămâie
  • 350 g căpșuni

Ingrediente necesare pentru jeleul de căpșuni:

  • 8 g gelatină
  • 55 g apă
  • 225 g din piureul de căpșuni

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 180 g piure de căpșuni
  • 135 g smântână
  • 300 g cremă de brânză
  • 300 ml frișcă lichidă
  • 45 g zahăr
  • 45 g lapte
  • 9 g gelatină

Ingrediente necesare pentru decor:

  • Căpșuni
  • 25 g zeamă de lămâie
  • 500 g apă
  • 20 g gelatină
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecăm biscuiții măcinați cu untul topit.
Transferăm amestecul în formă și tapetăm fundul, formând un blat.
Dăm forma la frigider.

Pentru piure, punem într-un vas bucățelele de căpșuni, împreună cu zahărul și cu zeama de lămâie.
Fierbem amestecul timp de 5-10 minute, după care pasăm cu blenderul și lăsăm piureul să se răcească.

Pentru umplutură, punem laptele într-un bol, împreună cu gelatina. Lăsăm gelatina timp de 5 minute în lapte, să se umfle.
Separat, amestecăm până la omogenizare crema de brânză, smântâna și zahărul, după care adăugăm și 180 g din piureul de căpșuni.
Dăm gelatina la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, după care o adăugăm în amestecul de cremă de brânză.
La final, adăugăm și frișca bătută și amestecăm bine, până la omogenizare.

Turnăm umplutura astfel obținută peste blatul de biscuiți din formă și dăm forma înapoi la frigider, până umplutura se întărește.

Pentru jeleul de căpșuni, turnăm apa peste gelatină și lăsăm deoparte timp de 5-10 minute.
Ulterior, dăm gelatina la cuptorul cu microunde pentru 30 de secunde, după care o amestecăm cu piureul rămas (225 g ).
Turnăm jeleul peste umplutura întărită și dăm forma înapoi la frigider să se întărească și jeleul.

Pentru decor, amestecăm gelatina cu jumătate din cantitatea de apă și lăsăm deoparte timp de 10 minute.
Spălăm căpșunile și tăiem o parte în jumătăți.
În cantitatea rămasă de apă, adăugăm zeama de lămâie, gelatina încălzită și punem pe foc.

Încălzim amestecul până se omogenizează, după care lăsăm să se răcorească.
Peste stratul de jeleu, așezăm frumos căpșunile, după care turnăm și jeleul răcorit.
Dăm tortul la frigider până se întărește stratul superior de gelatină.

Să îl savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt
Fără categorie

Cornulețe pufoase pe bază de iaurt

Tocăniță de vită cu legume
Fără categorie

Tocăniță de vită cu legume

Gogoși pufoase și delicioase
Fără categorie

Gogoși pufoase și delicioase

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel
Fără categorie

Prăjitură cremoasă cu sos de caramel

Next Post
Prăjitură cu blat de ciocolată  și cremă de căpșuni – Aveți nevoie de 500g căpșuni, 1 L lapte, 200g griș și…

Prăjitură cu blat de ciocolată și cremă de căpșuni – Aveți nevoie de 500g căpșuni, 1 L lapte, 200g griș și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Friptură de miel în vin alb, cu usturoi verde – Friptură de miel la cuptor, un adevărat deliciu
Fără categorie

Friptură de miel în vin alb, cu usturoi verde – Friptură de miel la cuptor, un adevărat deliciu

Rețetă simplă de cremă fiartă de ciocolată – Aveți nevoie de 500 ml lapte, 150g zahăr, 90g ciocolată și…
Fără categorie

Rețeta clasică, pe care o foloseau și bunicii – Ciocolată de casă gata imediat, foarte simplu de preparat

Cei mai gustoși dovlecei marinați pentru iarnă – Rețeta simplă și aromată pe care o folosesc în fiecare an
Fără categorie

Cei mai gustoși dovlecei marinați pentru iarnă – Rețeta simplă și aromată pe care o folosesc în fiecare an

Cea mai iubită prăjitură cu mere – Rețetă de nota 10 cu felicitări
Rețete

Cea mai iubită prăjitură cu mere – Rețetă de nota 10 cu felicitări

Rețetă tradițională – Supă ungurească de pește – Rețeta gustoasă și savuroasă de care nu te mai saturi…
Fără categorie

Rețetă tradițională – Supă ungurească de pește – Rețeta gustoasă și savuroasă de care nu te mai saturi…

Prăjitura de casă “Aniko” – Prăjitură cu blat pufos, cremă de vanilie și frișcă – Rețetă simplă și rapidă
Fără categorie

Prăjitura de casă “Aniko” – Prăjitură cu blat pufos, cremă de vanilie și frișcă – Rețetă simplă și rapidă

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate