Ingrediente necesare pentru blat:
- 1 L lapte
- 200 g griș
- 140 g zahăr
- 3 linguri pudră de cacao
- 140 g ciocolată
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 g căpșuni
- 2 plicuri budincă de vanilie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 500 ml lapte
- 400 ml frișcă lichidă
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru blat, amestecăm într-un vas grișul, zahărul și pudra de cacao.
Adăugăm și laptele și fierbem până se îngroașă, amestecând continuu.
Adăugăm și bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare.
Clătim tava de copt cu apă, în așa fel încât fundul să rămână umed și transferăm amestecul de griș și ciocolată în ea.
Dăm tava la frigider și pregătim crema.
Amestecăm praful de budincă cu zahărul, turnăm și laptele și, amestecând continuu cu un tel, fierbem până se îngroașă.
Ulterior, acoperim suprafața budincii cu folie alimentară și lăsăm să se răcească.
Spălăm și mărunțim căpșunile.
Batem frișca rece spumă tare, după care adăugăm treptat și budinca rece.
La final, încorporăm cu o spatulă și bucățelele de căpșuni.
Întindem crema astfel obținută peste blatul de ciocolată din tavă și dăm prăjitura la frigider pentru minim 30 de minute.
Decorăm prăjitura după plac, cu frișcă, căpșuni sau fulgi de ciocolată.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!