Rețetă ușoară și delicioasă – Prăjitură la tavă cu cacao, gem și glazură de ciocolată

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 300 g făină
  • 150 g zahăr pudră
  • 100 g unt
  • 3 linguri ulei
  • 2 ouă
  • 1 lingură cafea instant
  • 3 linguri pudră de cacao
  • 250 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură esență de rom

Alte ingrediente necesare:

  • Gem
  • 150 g ciocolată
  • 180 g smântână

Mod de preparare:

Punem într-un bol zahărul pudră, cafeaua, uleiul, pudra de cacao, praful de copt și făina. Separat, amestecăm bine laptele cu ouăle după care încorporăm untul topit. Amestecăm cele două compoziții, până la omogenizare.

Transferăm compoziția într-o tavă unsă cu unt și tapetată cu făină. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem timp de 25 de minute.

Lăsăm prăjitura să se răcească după care ungem cu gem.

Topim ciocolata pe baie de aburi, lăsăm să se răcească un pic după care încorporăm smântâna și amestecăm foarte bine.

Întindem peste prăjitură și dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!