Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură pufoasă cu prune – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 450 g făină
- 180 g zahăr
- 15 g praf de copt (1 plic și jumătate)
- un praf sare
- 4 ouă
- 3 linguri esență vanilie (30 g)
- 150 g unt topit la temp. camerei
- 300 g iaurt grecesc
- 400 g prune tăiate în jumătate
- zahăr pudră (pentru decor)
Mod de preparare:
Taie prunele în jumătate.
Într-un bol mare, adaugă făina, zahărul, praful de copt și sarea. Amestecă cu un tel. Adaugă ouăle, esența de vanilie, untul topit la temp. camerei și iaurtul. Amestecă bine.
Toarnă și nivelează compoziția în tava. Așază prunele deasupra aluatului, presându-le ușor.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 55 min, sau până trece testul scobitorii.
Porționează după o oră și decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!