Ingrediente necesare:
- 200 g gem, după gust
- 500 g aluat foietaj, fără drojdie
Ingrediente necesare pentru crema de lapte:
- 50 g amidon
- 80 g zahăr
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- Un pic de apă
- Un pic de zahăr (după gust)
- 500 ml lapte
Mod de preparare:
Într-un bol, amestecăm amidonul cu un pic de lapte și cu zahărul. Amestecăm până la omogenizare.
Punem la fiert restul de lapte. Când începe să fiarbă, adăugăm amestecul de zahăr și amidon, fierbem la foc mic până se îngroașă, amestecând continuu.
Când crema s-a îngroșat, punem și coaja de lămâie, amestecăm și luăm de pe foc, lăsăm să se răcească.
Între timp, întindem aluatul în două blaturi.
Transferăm un aluat în tava de copt, ungem cu apă, presărăm zahăr peste el, îl împungem din loc în loc cu o furculiță și coacem la 180 de grade Celsius, timp de 20 de minute.
Ungem și celălalt blat cu apă, presărăm zahăr peste el după care îl tăiem în 10 bucăți dreptunghiulare și coacem 20 de minute, la 180 de grade Celsius.
Scoatem blatul întreg din cuptor, în ungem cu gemul preferat, întindem uniform crema peste gem, apoi așezăm cele 10 bucăți de blat peste cremă.
Lăsăm prăjitura să se răcească, presărăm cu zahăr pudră și servim!
Savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post