Prăjitură cremoasă și delicioasă cu ciocolată și cocos – Se prepară din 4 ouă, 12 linguri făină, 600 ml lapte și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 12 linguri zahăr tos
- 12 linguri făină
- 1 plic praf de copt
- 100 ml lapte
- 100 ml ulei
- 2 linguri pudră de cacao
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 100 g fulgi de cocos
- 3 linguri făină
- 10 linguri zahăr tos
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 ml frișcă lichidă
- 200 g ciocolată neagră
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle spumă împreună cu zahărul. Adăugăm laptele, uleiul și omogenizăm. La final încorporăm și făina amestecată cu praful de copt și împărțim compoziția în două.
Transferăm o parte într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade, timp de 10 minute.
Pentru cremă, amestecăm 100 ml de lapte cu făină. Punem laptele rămas împreună cu zahărul la fiert. După ce zahărul se dizolvă complet, adăugăm amestecul de lapte și făină, fulgii de cocos, amestecăm bine și fierbem până se îngroașă crema. Întindem crema peste blatul din tavă și dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10 minute.
Între timp, amestecăm compoziția rămasă de blat cu pudra de cacao. După 10 minute, scoatem tava din cuptor și turnăm compoziția de blat în tavă. Dăm tava înapoi la cuptor pentru 15 minute.
Lăsăm prăjitura să se răcească după care turnăm glazura.
Pentru glazură, încălzim frișca lichidă într-o cratiță. Adăugăm și bucățelele de ciocolată și amestecăm până la omogenizare, fără să aducem compoziția la punctul de fierbere.
Savurați cu poftă! Poftă bună!