Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură cu blat de nucă, cremă din găbenușuri și glazură de ciocolată – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru blat:
- 5 albușuri
- un praf de sare
- 80g zahăr
- 80 g făină
- 1 plic praf de copt
- 200 g nucă măcinată
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 150 g zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilinat
- 5 gălbenușuri
- 80 g amidon
- 600 ml lapte
- 100 g unt
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 50 ml smântână lichidă
- 100 g ciocolată albă
Decor: 60 g nucă măruntită
Mod de preparare:
Pentru blat, separă albușurile de gălbenușuri. Mixează spumă albușurile și sarea. Treptat, adaugă zahărul și mixează până devine lucioasă ca o bezea. Cerne făina, praful de copt și adaugă nucă.
Amestecă ușor, cu o spatulă, de jos în sus.
Toarnă și nivelează în tava. Lasă la copt în cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, pentru 25 de minute, sau până trece testul scobitorii. Lasă la răcit.
Pentru cremă: într-o cratiță, la foc mic, adaugă zahărul, zahărul vanilinat, amidonul, gălbenușurile și puțin lapte. Amestecă cu un tel. Adaugă și restul de lapte în timp ce amesteci. Amestecă în continuu până se îngroașă. Ia de pe foc, adaugă untul și omogenizează. Lasă la răcit.
Pentru glazură, adaugă smântâna lichidă fierbinte peste ciocolată. Omogenizează și lasă la răcit.
Asamblare: Toarnă și nivelează crema peste blat. Toarnă și nivelează glazura. Lasă la rece 5-6 ore sau peste noapte. Decorează cu nuci coapte.
Savurați cu poftă! Poftă bună!