Rețetă explicată pas cu pas – Cheesecake de nota 10, cu vanilie și caramel – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare pentru caramel:
- 75 g zahăr
- 20 g unt
- 90 g smântână lichidă
- 30 g alune coapte
Ingrediente necesare pentru blat:
- 200 g biscuiți de ovăz
- 50 g alune coapte tocate
- 60 g unt topit
Ingrediente necesare pentru umplutură:
- 150 g cremă de brânză Philadelphia la temperatura camerei
- 250 g mascarpone la temperatura camerei
- 2 linguri esență de vanilie
- 200 g smântână lichidă
- 40 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru ciocolată ganache:
- 100 g ciocolată
- 100 g smântână lichidă
Mod de preparare:
Caramel: Într-o cratiță, la foc mic, topim zahărul, amestecând continuu. Adăugăm untul și continuăm să amestecăm până se topește. Adăugăm smântâna lichidă și amestecăm până se îngroașă (caramelul ar trebui să se prindă de spatele lingurii). Lăsăm la rece cel puțin 3 ore.
Blat biscuiți: Într-un bol, sfărâmăm biscuiții. Adăugăm untul topit și alunele și amestecăm. Adăugăm compoziția într-o tavă. Presăm cu un pahar spre baza tăvii și înspre pereți pentru a forma baza cheesecake-ului. Lăsăm la răcit în frigider.
Umplutura de brânză: Într-un bol mare, mixăm crema de brânză, mascarpone și vanilia. Adăugăm smântâna lichidă și zahărul și mixăm la viteză mică până se întărește.
Ciocolata ganache: Peste ciocolată adăugăm smântâna fierbinte. Omogenizăm și lăsăm la răcit.
Asamblare: Adăugăm caramelul la baza blatului și câteva alune deasupra. Întindem crema de brânză, iar la final întindem și glazura. Lăsăm la frigider 5-6 ore sau peste noapte.
Notă: Folosim o tavă detașabilă rotundă.
Savurați cu poftă! Poftă bună!