Mini ruladă cu nuci aromată, crocantă și delicioasă – Rețetă simplă și gustoasă

Mini ruladă cu nuci aromată, crocantă și delicioasă – Rețetă simplă și gustoasă – Pentru această rețetă, aveți nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 4 linguri smântână
  • 100 g unt
  • 150 g zahăr
  • 1 ou
  • 1/4 linguriță sare
  • 1/4 linguriță bicarbonat

Ingrediente pentru umplutură:

  • 200 g miez de nucă
  • 100 g zahăr
  • 2 linguri miere
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 1 ou

Mod de preparare:

1. Într-un bol, adăugăm toate ingredientele pentru aluat. Amestecăm foarte bine până obținem un aluat moale și omogen.

2. După ce a crescut puțin, întindem aluatul într-o foaie subțire. Pe jumătate de suprafață, tapetăm cu miere. Pe deasupra, adăugăm miezul de nucă, zahărul și scorțișoara. Pe a 2-a jumătate de blat tapetăm cu ou bătut. Formăm rulada și o așezăm într-o tavă de copt tapetată cu ulei.

3. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Încearcă și… Cornulețe fragede cu mac și nuci

Desertul perfect pentru întreaga familie – Pentru a pregăti această rețetă, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Ingrediente pentru aluat:

  • 500 ml smântână
  • 500 g unt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • făină

Ingrediente pentru umplutură:

  • nuci
  • zahăr
  • mac

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim aluatul. Într-un bol, adăugăm 2 pahare de făină și untul la temperatura camerei. Cu ajutorul mâinilor, amestecăm până obținem un aluat fărămicios.

2. Adăugăm sarea, smântâna și amestecăm până la omogenizare. Punem aluatul obținut la frigider pentru 30 de minute.

3. Cu ajutorul unui blender, mărunțim semințele de mac și le amestecăm cu apă și zahăr. Procedăm la fel cu miezul de nucă.

4. Întindem aluatul într-o foaie subțire, Cu ajutorul unui cuțit, formăm triunghiuri de aceeași dimensiune.

5. Pe fiecare triunghi, aranjăm câte o lingură de umplutură. Formăm cornulețele și le așezăm pe o tavă de copt.

6. Coacem la temperatura de 180 de grade timp de 15 minute.

Să le savurați cu drag – Poftă bună!