Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură cu foi fragede de miere și cremă fină cu mascarpone – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente pentru 4 foi:
- 3 ouă
- 200 g miere
- 70 g unt topit
- 80 g zahăr pudră
- 1 plic zahăr vanilinat
- 1 plic praf de copt
- 1 lingură esență de rom
- 550 g făină
- 150 g nucă măcinată
Ingrediente pentru cremă:
- 500 g mascarpone
- 120 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilinat
- coajă rasă de la o lămâie
- 500 ml frișcă lichidă
- 1 plic întăritor pt frișcă
Ingrediente pentru glazură:
- 15 0g ciocolată neagră 50% + 5 linguri frișcă lichidă
- 50 g ciocolată albă + 1 lingură frișcă lichidă
Mod de preparare:
Pentru foi:
Într-un bol mare, adaugă ouăle, mierea, untul topit, zahărul pudră, zahărul vanilinat, praful de copt și esența de rom. Mixează câteva minute până se deschide la culoare.
Adaugă nuca măcinată și omogenizează cu mixerul. Adaugă făina treptat și amestecă ușor, cu o spatulă, după care cu mâna, până obții un aluat puțin moale și lipicios.
Presară puțină făină pe blat și scoate aluatul din bol. Acoperă aluatul cu făină și acoperă-l cu folie alimentară. Lasă la frigider 2h.
După 2h, împarte aluatul în 4 părți. Presară făină pe blat și întinde câte o foaie din fiecare bucată de aluat. Așază fiecare foaie în tava și înțeapă foile pe toată suprafața cu o furculiță. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, 8-9 minute.
Pentru cremă:
Într-un bol mare, adaugă mascarpone, zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie și mixează spumă, până se dizolvă zahărul. Adaugă frișca lichidă, întăritorul pt frișcă și mixează până se întărește.
Pentru glazură:
Adaugă smântână fierbinte peste ciocolata neagră. Amestecă până se topește. Adaugă smântână fierbinte peste ciocolata albă. Amestecă până se topește.
Asamblare:
- Întinde și nivelează 1/3 din cremă peste prima foaie.
- Întinde și nivelează 2/3 din cremă peste a 2-a foaie.
- Întinde și nivelează 3/3 din cremă peste a 3-a foaie.
- Așază peste cremă ultima foaie.
- Întinde și nivelează glazura de ciocolată neagră peste ultima foaie și decorează cu ciocolată albă (topită sau rasă).
Poftă bună!