kiloRețete
miercuri, mai 21, 2025
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitura de casă Frumoasa Adormită – Foi fragede umplute cu cremă fină – Rețetă de nota 10

Prăjitura de casă Frumoasa Adormită – Foi fragede umplute cu cremă fină – Rețetă de nota 10

Rețetă explicată pas cu pas – Prăjitură cu foi fragede de miere și cremă fină cu mascarpone – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:

Ingrediente pentru 4 foi:

  • 3 ouă
  • 200 g miere
  • 70 g unt topit
  • 80 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură esență de rom
  • 550 g făină
  • 150 g nucă măcinată

Ingrediente pentru cremă:

  • 500 g mascarpone
  • 120 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 500 ml frișcă lichidă
  • 1 plic întăritor pt frișcă

Ingrediente pentru glazură:

  • 15 0g ciocolată neagră 50% + 5 linguri frișcă lichidă
  • 50 g ciocolată albă + 1 lingură frișcă lichidă

Mod de preparare:

Pentru foi:

Într-un bol mare, adaugă ouăle, mierea, untul topit, zahărul pudră, zahărul vanilinat, praful de copt și esența de rom. Mixează câteva minute până se deschide la culoare.

Adaugă nuca măcinată și omogenizează cu mixerul. Adaugă făina treptat și amestecă ușor, cu o spatulă, după care cu mâna, până obții un aluat puțin moale și lipicios.

Presară puțină făină pe blat și scoate aluatul din bol. Acoperă aluatul cu făină și acoperă-l cu folie alimentară. Lasă la frigider 2h.

După 2h, împarte aluatul în 4 părți. Presară făină pe blat și întinde câte o foaie din fiecare bucată de aluat. Așază fiecare foaie în tava și înțeapă foile pe toată suprafața cu o furculiță. Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, 8-9 minute.

Pentru cremă:

Într-un bol mare, adaugă mascarpone, zahărul, zahărul vanilinat, coaja de lămâie și mixează spumă, până se dizolvă zahărul. Adaugă frișca lichidă, întăritorul pt frișcă și mixează până se întărește.

Pentru glazură:

Adaugă smântână fierbinte peste ciocolata neagră. Amestecă până se topește. Adaugă smântână fierbinte peste ciocolata albă. Amestecă până se topește.

Asamblare:

  1. Întinde și nivelează 1/3 din cremă peste prima foaie.
  2. Întinde și nivelează 2/3 din cremă peste a 2-a foaie.
  3. Întinde și nivelează 3/3 din cremă peste a 3-a foaie.
  4. Așază peste cremă ultima foaie.
  5. Întinde și nivelează glazura de ciocolată neagră peste ultima foaie și decorează cu ciocolată albă (topită sau rasă).

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Cornulețe pufoase cu susan
Fără categorie

Cornulețe pufoase cu susan

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume
Fără categorie

Chec aperitiv cu șuncă, brânză și legume

Chifle moi și pufoase
Fără categorie

Chifle moi și pufoase

Lipii pufoase coapte la cuptor
Fără categorie

Lipii pufoase coapte la cuptor

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată
Fără categorie

Sarmale tradiționale cu carne tocată și varză murată

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt
Fără categorie

Plăcintă bulgărească cu brânză și iaurt

Next Post
Prăjitură de casă cu mere – Moale și pufoasă, delicioasă și aromată – Merită încercată

Prăjitură de casă cu mere - Moale și pufoasă, delicioasă și aromată - Merită încercată

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă de sezon, pentru iarnă – Salată de castraveți la borcan, foarte gustoasă și foarte aromată
Rețete

Rețetă de sezon, pentru iarnă – Salată de castraveți la borcan, foarte gustoasă și foarte aromată

Rulouri din carne cum nu ați mai gustat – Gustare delicioasă și sățioasă
Feluri principale

Rulouri din carne cum nu ați mai gustat – Gustare delicioasă și sățioasă

Friptură de vită la cuptor – Dacă este gătită corect, devine fragedă și suculentă… se topește în gură, la propriu!
Feluri principale

Friptură de vită la cuptor – Dacă este gătită corect, devine fragedă și suculentă… se topește în gură, la propriu!

Dovlecei la cuptor, în sos de smântână și muștar – Rețetă simplă și rapidă, deosebit de gustoasă
Fără categorie

Dovlecei la cuptor, în sos de smântână și muștar – Rețetă simplă și rapidă, deosebit de gustoasă

Dovlecei la cuptor cu usturoi, șuncă și cașcaval – Mâncărică aromată și delicioasă, se prepară rapid
Fără categorie

Dovlecei la cuptor cu usturoi, șuncă și cașcaval – Mâncărică aromată și delicioasă, se prepară rapid

Gogoșele cu brânză dulce – Aveți nevoie de 250g brânză vaci, 1 ou, 80g unt, 200 ml lapte, 20g drojdie, 320g făină și 50 ml ulei
Fără categorie

Gogoșele cu brânză dulce – Aveți nevoie de 250g brânză vaci, 1 ou, 80g unt, 200 ml lapte, 20g drojdie, 320g făină și 50 ml ulei

Ustensile pentru gătit

Cutite profesionale
  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate