Daca iti plac ardeii grasi marinati, iti recomand sa incerci aceasta reteta. Fiind marinati cu miere de albine, ardeii grasi sunt extrem de gustosi. Ii poti manca cu tot felul de mancaruri. Folosind aceasta reteta, vei obtine 8 borcane (700 ml) de ardei grasi marinati. Sunt absolut deliciosi!

Ingrediente:

  • 5 kg ardei grasi rosii
  • Boabe de mustar, cuisoare
  • Foi de dafin, cativa catei de usturoi
  • 500 ml otet 10%, 2.5 litri apa
  • 2 linguri sare, 170 gr miere de albine

Mod de preparare:

Spala ardeii grasi, scoate-le samburii si taie-i fasii.

Toarna intr-o cratita, apa otetul si sarea. Las-o sa dea in clocot apoi adauga mierea de albine si amesteca pana se dizolva complet. Lasa marinada sa se raceasca putin (10 minute ar trebui sa fie de ajuns).

Pune in fiecare borcan cateva boabe de mustar, cuisoare, o frunza de dafin si 2-3 catei de usturoi. Adauga apoi ardeii grasi taiati fasii in borcane.

Indeasa bine ardeii si toarna deasupra marinada. Infileteaza bine capacele.

Sterilizeaza borcanele. Pune pe fundul unei oale o carpa de bucatarie. Adauga borcanele cu ardei grasi in oala. Toarna apa cat sa acopere 3/4 din inaltimea borcanelor.

Dupa ce apa da in clocot, mai lasa oala pe foc aproximativ 10 minute. Scoate apoi borcanele din oala si pune-le pe un prosop de bucatarie cu fata in jos.

Lasa borcanele sa se raceasca complet, apoi depoziteaza-le pe rafturile din camara. Deschide borcanele de ardei la iarna si bucura-te de gustul lor delicios.

Daca nu ai suficienta rabdare, poti incerca ardeii dupa doar cateva zile.

Pofta buna si spor la gatit!