Ingrediente:
- 1 ou
- 200 g margarină
- 100 ml smântână
- 350 g făină
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
1. Amestecăm făina cu margarina și formăm un aluat sfărămicios.
2. Separăm gălbenușul de albuș. Incorporăm gălbenușul în amestecul de făină.
3. Adăugăm smântâna. Dacă nu aveți smântână, folosiți chefir.
4. Frământăm aluatul. Trebuie să obținem un aluat moale și elastic. Dacă este prea dens, mai adăugăm puțină smântână, iar dacă este lipicios, mai adăugăm puțină făină… Punem apoi aluatul la frigider.
5. După ce aluatul este gata, puteți să pregătiți ce doriți. De exemplu, puteți să întindeți aluatul într-o foaie subțire, pe care să o decupați triunghiuri.
6. Dăm bucățile de aluat prin albuș de ou, apoi prin zahăr. Le așezăm într-o tavă de copt și le coacem până când se rumenesc frumos.
Să aveți poftă!