Rețetă pas cu pas – Prăjitură de casă moale și pufoasă cu mere – Pentru a pregăti această rețetă aveți nevoie de:
Ingrediente necesare:
- 200 g unt la temp. camerei
- 200 g zahăr
- 200 g cremă de brânză la temp. camerei
- 7 ouă la temp. camerei
- 400 g făină
- 1 plic praf de copt
- 2 linguri esență vanilie (20 g)
- 220 ml lapte
- 500 g mere tăiate cuburi mici
- 300 g mere tăiate felii
Mod de preparare:
Într-un bol mare, adaugă untul și zahărul. Amestecă cu o spatulă, până devine precum o cremă.
Adaugă crema de brânză și omogenizează. Adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând după fiecare cu un tel.
Adaugă acum și făina, praful de copt, vanilia și laptele. Omogenizează cu telul. Adaugă în această compoziție merele tăiate cuburi și amestecă.
Toarnă și nivelează compoziția în tava. Așază deasupra câteva rânduri de mere tăiate felii.
Lasă la copt la cuptorul preîncălzit la 180°C/ treapta 3, timp de 1h și 10 min, sau până trece testul scobitorii. Porționează după o oră și decorează cu zahăr pudră.
Poftă bună!