kiloRețete
miercuri, octombrie 4, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitură de casă în straturi – Blat fraged cu gem, strat de banane, cremă de vanilie și frișcă

Prăjitură de casă în straturi – Blat fraged cu gem, strat de banane, cremă de vanilie și frișcă

Blat fraged cu gem, strat de banane, cremă de vanilie și frișcă – Prăjitură de casă în straturi

Ingrediente necesare pentru blat:

  • 4 ouă
  • 160 g zahăr
  • 5 linguri apă caldă
  • 2 linguri ulei
  • 200 g făină
  • 2 linguri pudră de cacao
  • Jumătate plic praf de copt
  • Gem acrișor

Ingrediente necesare pentru cremă:

  • 1 L lapte
  • 3 plicuri budincă cu gust de vanilie
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 250 g unt
  • 10-11 linguri zahăr pudră
  • 3-4 banane
  • Esență de rom după gust

Ingrediente necesare pentru stratul cu frișcă:

  • 750 ml frișcă lichidă
  • 4 plicuri întăritor frișcă
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 2 linguri pudră de cacao

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm gălbenușurile spumă împreună cu zahărul. Încorporăm apa, uleiul și făina amestecată cu praful de copt și cu pudra de cacao.

Separat, mixăm albușurile spumă tare după care încorporăm spuma în compoziția cu gălbenușuri, folosind o spatulă. Împărțim compoziția în două.

Coacem 2 blaturi în tăvi tapetată cu hârtie de copt, la cuptorul preîncălzit la 160 de grade.

Blaturile sunt gata când trec testul cu scobitoarea.

Lăsăm blaturile să se răcească. Stropim un blat cu esență de rom și ungem cu gem.

Punem peste gem al doilea blat și-l stropim cu esență de rom.

Pentru cremă, amestecăm laptele cu zahărul vanilat, adăugăm praful de budincă și punem pe foc. Fierbem până budinca se îngroașă, după care o lăsăm să se răcească, amestecând din când în când.

Separat, mixăm untul spumă împreună cu zahărul pudră după care încorporăm treptat în budincă.

Întindem un strat subțire de cremă peste blat, așezăm rondelele de banane peste cremă și întindem crema rămasă. Dăm tava la frigider pentru 1-2 ore.

Pentru stratul cu frișcă, mixăm spumă 375 ml de frișcă lichidă împreună cu 2 plicuri de întăritor, 1 lingură de zahăr pudră și 2 linguri de pudră de cacao. Întindem peste stratul de cremă.

Mixăm spumă 375 ml de frișcă lichidă împreună cu 2 plicuri de întăritor și cu zahărul. Întindem peste stratul cu frișca cu cacao.

Dăm prăjitura la frigider peste noapte, a doua zi decorăm cu ciocolată rasă.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere
Fără categorie

Pastă de ardei iuți și usturoi – Rețetă de Adjika – Sos picant și aromat, merită încercat – Rețetă pentru iarnă, fără fierbere

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă
Fără categorie

Sos de roșii, ardei, mere și morcovi – Adjică moldovenească – Rețetă pentru iarnă

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale
Fără categorie

Concentrat de legume pentru iarnă – Vegeta de casă, fără chimicale

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan
Fără categorie

Mazăre conservată pentru iarnă – Mazăre la congelator sau la borcan

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu
Fără categorie

Varză murată pentru iarnă – Varză murată la borcan, în suc propriu

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă
Fără categorie

Verdeață pentru iarnă – Iată cum se usucă verdețurile și cum se păstrează pentru iarnă

Next Post
Chec de casă cu aromă de tiramisu – Rețetă în imagini – Se prepară din 3 ouă, 200g zahăr, 280g făină și…

Chec de casă cu aromă de tiramisu - Rețetă în imagini - Se prepară din 3 ouă, 200g zahăr, 280g făină și...

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Papanași delicioși din 500g brânză de vaci, 1 ou, zahăr, griș și pesmet – Salvați rețeta, merită
Fără categorie

Papanași delicioși din 500g brânză de vaci, 1 ou, zahăr, griș și pesmet – Salvați rețeta, merită

Prăjitură fină cu brânză dulce – Aluat simplu și compoziție delicioasă, cu brânză și stafide
Dulciuri și prăjituri

Prăjitură fină cu brânză dulce – Aluat simplu și compoziție delicioasă, cu brânză și stafide

Piept de pui în vas yena, la cuptor – Piept de pui gustos și savuros (cu smântână, cașcaval și cremă de brânză)
Fără categorie

Piept de pui în vas yena, la cuptor – Piept de pui gustos și savuros (cu smântână, cașcaval și cremă de brânză)

Ciorbă de miel – Borș de miel – Cea mai gustoasă și mai simplă rețetă
Fără categorie

Ciorbă de miel – Borș de miel – Cea mai gustoasă și mai simplă rețetă

Fără categorie

Cel mai gustos sufleu din dovlecei – Aveți nevoie de 3-4 dovlecei, 3 ouă și puțină brânză sărată

Șnițele în crustă de cartofi – Se pregătesc la fel de simplu, dar crusta de cartofi e deosebită
Fără categorie

Șnițele în crustă de cartofi – Se pregătesc la fel de simplu, dar crusta de cartofi e deosebită

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate