Rețetă în imagini – Chec de casă cu aromă de tiramisu – Se prepară din 3 ouă, 200g zahăr, 280g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 3 ouă
  • 200 g zahăr
  • 280 g făină
  • 220 g mascarpone
  • 1 plic praf de copt
  • 50 ml ulei
  • 20 g pudră de cacao
  • 2 lingurițe cafea instant dizolvat într-un pic de apă
  • Esență de rom

Mod de preparare:

Mixăm spumă ouăle împreună cu zahărul. Încorporăm uleiul, mascarpone și omogenizăm bine. La final încorporăm și făina amestecată cu praful de copt.

Ungem cu unt și tapetăm cu pesmet tava de guguluf. Transferăm jumătate din compoziție în ea.

Amestecăm compoziția rămasă cafeaua dizolvat, cu pudra de cacao și cu esența de rom.

Turnăm peste compoziția din tavă.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

Lăsăm guguluful să se răcească, scoatem din tavă și pudrăm cu zahăr pudră.

Savurați cu poftă! Poftă bună!