Ruladă de casă cu blat subțire și cremă de ciocolată – Deși pare sofisticată, este o rețetă simplă și rapidă

Ruladă cu blat subțire și cremă fină de ciocolată, din abundență – Crema este fină, fără ouă, dar cu un gust deosebit… Deși pare sofisticată, este o rețetă simplă și rapidă…

Ingrediente necesare:

Ingrediente pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri de zahăr
  • 4 linguri de făină
  • 2 linguri de cacao

Ingrediente pentru cremă:

  • 100 ml apă
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame ciocolată amăruie
  • 250 grame unt

Ingrediente pentru glazură:

  • 100 ml apă
  • 100 grame zahăr
  • 100 grame ciocolată

Mod de preparare:

Pentru început, pregătim blatul.

Separăm ouăle și batem albușurile spumă. Treptat, adăugăm zahărul și mixăm bine în continuare, până se va topi complet… Adăugăm gălbenușurile și amestecăm încet, folosind o spatulă. La final, incorporăm făina amestecată cu cacao, încet, cu mișcări de jos în sus…

Turnăm compoziția într-o tavă mare, tapetată cu hârtie de copt. Dăm la cuptor până când trece testul scobitorii… Ulterior, scoatem de la cuptor și răsturnăm pe un șervet umed… Rulăm strâns și ținem în acest fel până când se răcește…

Între timp, pregătim crema.

Punem pe foc zahărul cu apa și lăsăm până dă în clocot. Din acest moment, mai lăsăm 3 minute să fiarbă clocotit, apoi adăugăm ciocolata ruptă în bucățele. Amestecăm bine, până la omogenizare… Când începe să clocotească, mai lăsăm 3-4 minute apoi luăm de pe foc și așteptăm să se răcească…

Spumăm untul moale (la temperatura camerei), apoi adăugăm, lingură cu lingură, glazura răcită. Amestecăm cu grijă, să nu se taie…

Dacă untul și glazura sunt la aceeași temperatură, crema nu se va tăia… Dacă totuși se întâmplă să se taie, mixăm crema la viteză maximă timp de 10-15 minute, până se leagă…

În continuare, desfacem foaia de ruladă, întindem uniform crema și rulăm la loc. Dăm la rece…

Pentru glazură procedăm la fel ca pentru cremă, doar că timpii de fierbere sunt mai mari cu 1-2 minute, până se observă îngroșarea cremei… Luăm de pe foc, mai lăsăm 5 minute să se răcorească, amestecând din când în când… Turnăm apoi peste ruladă și uniformizăm bine…

Dăm rulada la rece până în momentul servirii… Este savuroasă!

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Rețetă preluată cu acord de la dna. Margareta Cismasiu, de pe blogul personal al acesteia.