Nivel de dificultate: Începători

Cantitate: Pentru 4 persoane

Ingrediente necesare:

  • 1 kg carne de vită
  • 2 bucăți coaste de porc
  • 100 g slănină sau 1 lingură untură
  • 250 g ceapă roșie
  • 3 morcovi
  • 2 rădăcini pătrunjel
  • 1 ardei gras
  • 3 roșii
  • 1 lingură cu vârf boia
  • 2 frunze dafin
  • 700 g cartofi
  • sare, piper, ardei iute proaspăt măcinat

Opțional: chimen, usturoi

Mod de preparare:

Curățăm legumele și tăiem în bucățele de dimensiunea dorită. Tăiem slănina și carnea în bucățele mici.
Călim slănina, adăugăm și ceapa și câteva picături de ulei (de măsline), ca să nu se ardă…

Adăugăm și carnea și fierbem până când aceasta își schimbă culoarea, apoi presărăm boiaua și mai călim câteva minute (nu prea mult!).
Adăugăm bucățelele de legume, ardeiul iute și frunzele de dafin.

Adăugăm apă rece și fierbem la foc mic 2-3 ore. Dacă e necesar, mai adăugăm apă. Carnea trebuie să fie acoperită cu apă pe toată durata fierberii…

După ce a fiert carnea, adăugăm cartofii și-i fierbem și pe aceștia.
Servim cu smântână din belșug.

Savurați cu poftă! Poftă mare!