Rețetă explicată pas cu pas – Spaghete în sos gustos (de smântână, usturoi și brânză) – Salvați și încercați rețeta, o să vă placă mult!

Ingrediente necesare:

  • 500 g spaghete
  • 3 linguri ulei
  • 3 căței usturoi
  • 200 g smântână grasă
  • 1 cană supă pui
  • 200 g brânză grasă, rasă
  • Sare, piper
  • 1 linguriță rasă nucșoară
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • Pătrunjel proaspăt

Mod de preparare:

Punem pastele la fiert într-o oală mare cu apă ușor sărată. Le fierbem al dente, conform instrucțiunilor de pe ambalaj. După ce sunt gata, scurgem apa, păstrând o cană de apă. Nu clătim pastele, doar le ținem la cald.

Călim usturoiul mărunțit într-o tigaie cu ulei încins, timp de aproximativ 1 minut. Adăugăm cimbrul, nucșoara și smântâna, supa de pui și jumătate din apa pusă deoparte de la paste. Amestecăm foarte bine.

Notă: în loc de supă de pui, putem folosi o cană de lapte în care am dizolvat 1 cub concentrat de pui.

Amestecând, lăsăm sosul să ajungă până la punctul de fierbere după care adăugăm spaghetele și amestecăm bine. După ce pastele sunt complet acoperite cu sos, luăm tigaia de pe foc. Adăugăm brânza rasă, sare, piper și amestecăm. Dacă sosul este prea dens, putem să mai adăugăm un pic din apa de la paste. Servim cu pătrunjel proaspăt presărat deasupra.

Savurați cu poftă! Poftă bună!