Biscuiți moi, aromați și stratificați, din ingrediente accesibile – Aveți nevoie de 150g unt, 1 ou, 350g făină și…

Ingrediente necesare:

  • 350 g făină – aproximativ
  • 150 g unt
  • 2 linguri de zahăr – pentru aluat
  • 150 g zahăr – pentru presărat
  • 1 linguriță și jumătate drojdie uscată sau 20 g drojdie proaspătă
  • 50 ml lapte cald
  • 1 praf de sare
  • 1 ou
  • 1 plic zahăr vanilat

Mod de preparare:

Punem laptele cald într-un vas. Adăugăm zahărul și drojdia, amestecăm bine și lăsăm deoparte timp de 10-15 minute.

Adăugăm untul topit, oul, zahărul vanilat, sarea și amestecăm bine.

Începem să încorporăm și făina, frământând un aluat omogen și neted. Transferăm aluatul într-un bol curat. Acoperim bolul cu folie alimentară și lăsăm aluatul la dospit timp de 40 de minute.

Ulterior, întindem aluatul la o grosime de 0,3 cm. presărăm jumătate din suprafața aluatului cu zahăr, după care acoperim zahărul cu cealaltă jumătate de aluat.

Presărăm aluatul, din nou, cu zahăr după care pliem. Întindem aluatul și repetăm procedura de 2-3 ori. La final, presărăm stratul superior al aluatului cu zahăr și trecem ușor cu sucitorul deasupra.

Porționăm și transferăm biscuiții pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade și coacem biscuiții timp de 20-25 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!