kiloRețete
marți, octombrie 3, 2023
kiloRețete
No Result
View All Result

Prăjitura Alcazar – Rețeta clasică, originală, din caietele vechi ale bunicilor

Prăjitura Alcazar – Rețeta clasică, originală, din caietele vechi ale bunicilor

În acest articol vă prezentăm rețeta pentru o prăjitură deosebită, migăloasă, cu multe foi, care pur și simplu se topește în gură. Prăjitura Alcazar este un desert ușor de preparat, dar are secretele ei și necesită puțin mai multă atenție.

Pentru a prepara acest desert, ai nevoie de următoarele ingrediente:

Pentru foi:

  • 9 albușuri
  • praf de sare
  • 9 linguri de zahăr
  • 18 linguri de nuci măcinate
  • esență de vanilie

Pentru cremă:

  • 9 gălbenușuri
  • 9 linguri de zahăr
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • 4 linguri de lapte
  • 300 g unt
  • puțină zeamă de lămâie
  • 3 linguri de cacao

Pentru glazură:

  • 3 linguri de cacao
  • 150 g de ciocolată
  • 50 g unt
  • 4 linguri de lapte

Cum se prepară această prăjitură?

În ceea ce privește foile, se împart cantitățile la 3. Vom obține astfel 3 foi. Mixăm 3 albușuri cu puțină sare, adăugăm zahărul și continuăm să mixăm până când acesta se topește și bezeaua devine tare. Se adaugă apoi nucile măcinate și esența de vanilie, amestecând cu o lingură pentru a evita lăsarea bezelei.

Similar procedăm și pentru celelalte două foi.

Se coc foile în cuptorul preîncălzit 10 minute la temperatura de 180 de grade Celsius, într-o tavă de 20 x 25 cm sau într-o tavă de dimensiuni apropiate. Se tapetează tavă cu hârtie de copt.

Așteptăm să se răcească foile. Folosim un cuțit cu lama ceva mai lungă pentru a le dezlipi de hârtia de copt. În ceea ce privește crema, se mixează gălbenușurile cu zahărul și se adaugă treptat laptele. Se pune crema pe baie de aburi timp de 10-15 minute, până se îngroașă suficient. Așteptăm să se răcească.

Untul, aflat la temperatura camerei, îl mixăm puțin și adăugăm treptat câte o lingură din crema răcită. La final, se adaugă puțin câte puțin din zeama de lămâie. Se împarte crema în două părți: o parte rămâne galbenă, iar în cealaltă parte adăugăm cele 3 linguri de cacao.

Pentru a realiza glazura, se pun ingredientele într-o cratiță cu strat dublu, la foc mic, și se amestecă folosind un tel până la omogenizare.

Asamblăm prăjitura astfel…

  • foaie
  • cremă galbenă
  • foaie
  • crema cu cacao
  • glazură

Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi
Rețete

Rețetă deosebit de gustoasă – Dovlecel cu iaurt și usturoi

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente
Rețete

Rețetă ideală pentru cină – Salată din 5 morcovi, 6 ouă, 3 căței de usturoi, 2 linguri de smântână și condimente

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival
Rețete

Rețeta clasică, originală, cu foi de miere – Prăjtiura Albinița, o bunătate fără rival

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!
Rețete

Rețetă simplă și delicioasă, fără coacere – Prăjitură de casă cu banane, o bunătate!

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă
Rețete

Rețetă naturală și sănătoasă – Sirop de mentă pregătit acasă

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon
Rețete

Rețetă tare aromată și tare gustoasă – Ardei gras la borcan, pentru iarnă – Rețetă de sezon

Next Post
Prăjitură fără coacere, gata în 15 min – Prăjitură din pișcoturi, ciocolată și piersici

Prăjitură fără coacere, gata în 15 min - Prăjitură din pișcoturi, ciocolată și piersici

Discussion about this post

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Rețetă de post – Ardei copți de post, la cuptor – Ardei kapia umpluți cu ciuperci, orez, ceapă și dovlecel
Fără categorie

Rețetă de post – Ardei copți de post, la cuptor – Ardei kapia umpluți cu ciuperci, orez, ceapă și dovlecel

Roșii în suc propriu – Rețetă pentru iarnă – Cubulețe de roșii în suc propriu, pentru tocănițe sau ciorbe
Fără categorie

Roșii în suc propriu – Rețetă pentru iarnă – Cubulețe de roșii în suc propriu, pentru tocănițe sau ciorbe

Lebăr de casă – Lebăr din ficat de porc – Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin
Fără categorie

Lebăr de casă – Lebăr din ficat de porc – Rețetă scrisă și Video Șef Paul Constantin

Salam de biscuiți Raffaello – Salam de biscuiți cu nucă de cocos, o bunătate!
Rețete

Salam de biscuiți Raffaello – Salam de biscuiți cu nucă de cocos, o bunătate!

Fără categorie

Cel mai simplu și gustos aperitiv din vinete – Coada de păun, un deliciu pentru Sărbători

Prăjitură cu lămâie cremoasă și aromată – Se topește în gură, este minunată!
Aperitive

Prăjitură cu lămâie cremoasă și aromată – Se topește în gură, este minunată!

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate