Ingrediente necesare:

  • 7 ardei
  • 3 cepe
  • 7 roșii mici
  • 1 ramură mică cimbru
  • Ulei
  • Sare și piper

Mod de preparare:

Începem prin a curăța și toca ardeii și ceapa solzișori.
Într-o tigaie cu ulei încins călim ceapa tocată până se înmoaie un pic, amestecând din când în când. După aceea, adăugăm și ardeii și continuăm să călim legumele pentru încă câteva minute, la foc mediu.
Acoperim tigaia și lăsăm legumele să fiarbă în suc propriu.

Separat, într-o cratiță cu apă clocotită punem roșiile întregi și le fierbem la foc mic timp de 10-15 minute sau până coaja lor începe să crape.
Scurgem apoi roșiile, le lăsăm să se răcească un pic, le curățăm de coajă și le tocăm.

Adăugăm apoi roșiile peste legumele fierte, completăm cu apă fierbinte dacă sosul ni se pare prea gros și mai lăsăm tocana pe foc mediu timp de 10 minute.
La final, adăugăm și cimbrul, sarea și piperul.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro