Ingrediente necesare:
- 600 g făină
- 150 g zahăr
- 3 ouă
- 200 g unt cu minim 80% grăsime
- Coaja rasă de la 1 lămâie
- 1 praf de sare
- 3 plicuri zahăr vanilat
Mod de preparare:
Într-un bol încăpător, mixăm untul împreună cu zahărul, după care adăugăm ouăle și restul ingredientelor. La final încorporăm și făina și frământăm până obținem un aluat neted și omogen, cu o textură ca de plastilină.
Cum modelăm biscuiți?
Montăm forma de spritat în mașina manuală de tocat carne. Ținem cu mâna ușor la ieșire ca biscuiții să nu se rupă și să fie aproximativ de aceeași grosime. În cazul în care nu aveți aparat de spritat, îi puteți modela și cu mâna.
După modelarea biscuiților, îi așezăm pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius.
Coacem biscuiții timp de -15-20 de minute sau până capătă o culoare ușor aurie.
Notă:
Dacă doriți biscuiți cu cacao, trebuie doar să înlocuiți 1 lingură de făină cu una de cacao.
Puteți glazura biscuiții cu ciocolată și îi puteți presăra apoi cu cocos, nucă, alune etc.
Se păstrează foarte bine în cutii închise ermetic și au gust aromat de vanilie, lămâie și unt.
Să-i savurați cu poftă! Poftă bună!