Ingrediente necesare:

  • 1 kg cartofi
  • 100 ml suc de roșii
  • 2 lingurițe boia
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
  • 1 legătură pătrunjel
  • Ulei
  • Sare și piper – după gust

Mod de preparare:

Spălăm, curățăm apoi tăiem cartofii în bucăți egale. Punem bucățile de cartofi la fiert, adăugând în apă și o linguriță de sare. Fierbem timp de 15-20 de minute.

Pentru sos, încingem într-o cratiță 2 linguri de ulei, apoi adăugăm ceapa tocată.
Amestecând din când în când, așteptăm ca ceapa să se înmoaie după care adăugăm 2 lingurițe de boia, sucul de roșii și continuăm să fierbem timp de 15-20 de minute.

După cele 15-20 de minute, adăugăm și cartofii fierți, amestecăm ușor și mai fierbem timp de 10 minute.
La final, potrivim mâncărica de sare și de piper, apoi presărăm și pătrunjelul tocat.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!

Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro