Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 100 ml suc de roșii
- 2 lingurițe boia
- 1 ceapă
- 2 căței usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- Ulei
- Sare și piper – după gust
Mod de preparare:
Spălăm, curățăm apoi tăiem cartofii în bucăți egale. Punem bucățile de cartofi la fiert, adăugând în apă și o linguriță de sare. Fierbem timp de 15-20 de minute.
Pentru sos, încingem într-o cratiță 2 linguri de ulei, apoi adăugăm ceapa tocată.
Amestecând din când în când, așteptăm ca ceapa să se înmoaie după care adăugăm 2 lingurițe de boia, sucul de roșii și continuăm să fierbem timp de 15-20 de minute.
După cele 15-20 de minute, adăugăm și cartofii fierți, amestecăm ușor și mai fierbem timp de 10 minute.
La final, potrivim mâncărica de sare și de piper, apoi presărăm și pătrunjelul tocat.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro