Ingrediente necesare:
- 1 kg conopidă
- 2 ardei
- 2 cepe
- 3 căței usturoi
- 200 ml suc de roșii
- 1 legătură pătrunjel sau mărar
- Ulei
- Sare și piper, după gust
Mod de preparare:
Începem prin a spăla conopida, apoi o desfacem în buchețele.
Într-o cratiță, punem la fiert 1 litru de apă împreună cu 1 linguriță de sare. Când apa începe să clocotească, adăugăm buchețelele de conopidă.
După ce apa reîncepe să clocotească, lăsăm pe foc pentru încă 5 minute, apoi scoatem conopida din apă cu o paletă. Apa nu o aruncăm.
Curăță, spălăm apoi tocăm mărunt ceapa și usturoiul și le călim într-o tigaie cu un pic de ulei încins.
Când ceapa devine translucidă, adăugăm și ardeii tăiați fâșii. Amestecăm și fierbem timp de 10 minute, la foc mediu.
După ce legumele s-au înmuiat, adăugăm și sucul de roșii și un polonic din apa în care a fiert conopida.
Amestecăm și continuăm să fierbem pentru încă 10 minute.
La final, adăugăm și verdeața tocată mărunt.
O mâncărică delicioasă care poate fi folosită pe post de garnitură la friptură sau ca sos pentru paste.
Să o savurați cu poftă! Poftă bună!
Rețetă preluată de pe www.barbatlacratita.ro