Rețetă cu imagini, explicată pas cu pas – Tocăniță de cartofi (cu cartofi, ardei și cârnăciori) – Tocăniță tradițională, bună de te lingi pe degete!
Ingrediente necesare:
- 1 kg cartofi
- 2 cepe roșii
- 1 ardei
- 4 linguri boia de ardei dulce
- Sare
- 3 crenvurști
- 3 cârnați
- Ulei
Ingrediente necesare pentru salată:
- 2 linguri oțet
- 2 castraveți
- 2 căței Usturoi
- 2 lingurițe zahăr
Mod de preparare:
Curățăm și tocăm ceapa cubulețe. O călim într-un vad de 3L cu 50 ml ulei încins. Curățăm cartofii și tăiem în bucăți lungi.
Luăm ceapa de pe foc, adăugăm boiaua și amestecăm bine. Adăugăm bucățelele de ardei, cartofii și apă cât să acopere totul. Punem vasul pe foc, amestecăm. Adăugăm 1 linguriță de sare și fierbem la foc mediu.
Tăiem cârnații rondele și când cartofii sunt semipreparați, adăugăm rondelele în vas. După ce se înmoaie un pic cârnații, adăugăm rondelele de crenvurști, amestecăm și gătim totul împreună până toate ingredientele sunt moi.
Pentru salată, curățăm castraveții și tăiem în rondele cât mai subțiri. Îi sărăm un pic. Într-un bol mai mic, amestecăm 200 ml de apă cu 2 linguri de oțet și 2 lingurițe de zahăr. Adăugăm 2 lingurițe de sare și usturoiul pisat, 1 linguriță de boia și amestecăm. La final, adăugăm și castraveții storși ușor și amestecăm bine.
Savurați cu poftă! Poftă bună!