Rețetă de brânză de casă – Se prepară din 2 litri de lapte, 6 ouă, 400 g smântână și…
Ingrediente necesare:
- 2 L lapte
- O lingură și jumătate sare
- 6 ouă
- 400 g smântână
Mod de preparare:
Turnăm laptele într-un vas și punem la fiert. Adăugăm și sarea. Mixăm ouăle după care le adăugăm în lapte, împreună cu smântâna. Amestecăm cu un tel și fierbem totul timp de 5-6 minute.
Când zerul începe să se separe, punem compoziția într-un prosop căptușit cu tifon curat. Lăsăm zerul să se scurgă după care legăm bine bucata de tifon, acoperim cu o farfurie și punem o greutate deasupra.
Lăsăm așa minim 2 ore după care îndepărtăm greutatea de deasupra și dăm brânza la frigider. Pentru o brânză și mai cremoasă, mai adăugăm 200 ml de chefir în lapte.
Bonus: Rețetă de cașcaval de casă
Ingrediente necesare:
- 1 L lapte
- 1 lingură sare
- 300 ml smântână
- 3 ouă
Mod de preparare:
Punem laptele la fiert. Când începe să clocotească adăugăm sarea, smântâna bătută cu ouă și amestecăm bine cu un tel. Fierbem pe foc mic timp de 5 minute după care transferăm compoziția într-un tifon pentru a scurge zerul.
Dacă adăugăm și un pic de turmeric, vom obține un cașcaval galben. Mai mult, putem experimenta cu diverse ierburi aromatice: pătrunjel, mărar etc., și cu mai puțină sare.
Dacă adăugăm și bicarbonat de sodiu, vom obține un cașcaval cu găuri.
Savurați cu poftă! Poftă bună!