Rețetă pas cu pas, cu imagini – Se prepară simplu și rapid și este foarte delicioasă – Merită încercată – Prăjitură de casă bogată în ciocolată
Ingrediente necesare pentru blat:
- 4 ouă
- 120 g zahăr
- 80 g iaurt grecesc (sau smântână)
- 100 g ulei
- 175 g făină
- 55 g pudră de cacao
- 2,5 lingurițe praf de copt
- 1 praf de sare
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 400 g cremă de brânză
- 100 g iaurt grecesc (sau smântână)
- 55 g pudră de cacao
- 250 g lapte condensat
Ingrediente necesare pentru sirop:
- 100 g apă
- 50 g zahăr
- 2 linguri brandy sau coniac
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 100 g ciocolată
- 40 g lapte
- 60 g unt
Mod de preparare:
Pentru blat, mixăm ouăle împreună cu zahărul, iaurtul și uleiul până la omogenizare.
Separat, amestecăm făina cu praful de copt, pudra de cacao și un praf de sare. Cernem amestecul în compoziția de ouă și omogenizăm.
Transferăm compoziția într-o tavă de 39×32 cm și dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 12-15 minute.
După coacere, răsturnăm blatul și îndepărtăm hârtia pe care s-a copt. Uniformizăm marginile și tăiem în 3 părți egale.
Pentru cremă, omogenizăm brânza cu iaurtul,pudra de cacao cernută și laptele condensat.
Pentru sirop, punem apa și zahărul pe foc și fierbem timp de 2-3 minute iar după ce se răcorește un pic încorporăm și coniacul.
Ungem blaturile cu siropul pregătit și le umplem cu crema pregătită. Învelim marginile prăjiturii cu crema rămasă.
Pentru glazură, topim ingredientele la cuptorul cu microunde, amestecând până la omogenizare. Turnăm deasupra prăjiturii și dăm prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.
Decorăm cu glazura rămasă și cu marginile blaturilor fărâmițate.
Savurați cu poftă! Poftă bună!