Ingrediente necesare pentru blat:

  • 8 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • 6 albușuri
  • 6 gălbenușuri
  • 150 ml ulei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 5 linguri lapte
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 6 linguri pudră de cacao

Ingrediente necesare pentru stratul cu vanilie:

  • 900 ml lapte
  • 2 plicuri budincă de vanilie
  • 6 linguri zahăr
  • 200 g unt

Ingrediente necesare pentru stratul cu ciocolată:

  • 800 ml lapte
  • 6 linguri zahăr
  • 150 g unt
  • 2 plicuri budincă de ciocolată

Mod de preparare:

Pentru blat, mixăm într-un bol gălbenușurile împreună cu zahărul. Turnăm și uleiul, încorporăm și făina, pudra de cacao și praful de copt.

Turnăm și laptele și amestecăm foarte bine, să nu rămână cocoloașe. La final, încorporăm și albușurile bătute spumă tare, folosind o spatulă.

Tapetăm o tavă de 25*25 cm cu hârtie de copt și transferăm compoziția în ea. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius.

Coacem blatul timp de 20 de minute, aproximativ.

Opțional, putem scobi blatul din loc în loc cu o lingură.

Pentru stratul de vanilie, punem jumătate din cantitatea totală de lapte într-o cratiță. Adăugăm și zahărul și punem cratița pe foc. Când începe să fiarbă, adăugăm și praful de budincă amestecată cu restul de lapte. Amestecăm continuu cu un tel până se îngroașă, după care lăsăm budinca să se răcească.

După ce s-a răcit, încorporăm treptat și bucățelele de unt la temperatura camerei, mixând până la omogenizare.

Pregătim stratul de cacao în același mod.

Peste blat întindem uniform stratul de vanilie, peste care întindem uniform stratul de ciocolată.

Dăm prăjitura la frigider ca să se solidifice, după care o putem porționa și servi.

Să o savurați cu poftă! Poftă bună!