Rețetă pas cu pas, în imagini – Eclere cu cremă de vanilie, frișcă si glazură de ciocolată
Timp de preparare: 40 minute
Nr. de porții: 25
Ingrediente
Pentru coji
- 250 gr faină
- 250 ml apă
- 125 ml ulei
- 1 prag sare
- 5 ouă
Crema de vanilie
- 700 ml lapte
- 4 gălbenușuri
- 1 plic budincă de vanilie
- 200 gr zahăr
- 2 linguri amidon
- 150 gr unt la temperatura camerei
Glazura
- 250 gr ciocolată cu lapte
- 2 linguri ulei
Preparare
Modul de preparare pentru coji: Pentru început punem apa, uleiul și sarea într-o cratiță și punem pe foc. Când începe sa clocotească se pune faina toată dintr-o dată. Se amestecă bine până se desprinde de pe pereții cratiței.
Se dă deoparte și se lasă puțin la răcit, după care se adaugă ouăle pe rând.
Compoziția se pune într-un poș, se pune dui de 20mm sau într-o pungă și se taie puțin vârful. Se ia o tavă, se pune hârtie de copt și formăm eclerele. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 pentru 15, după care reducem temperatura la 170 pentru 25 minute.
Modul de preparare pentru crema: Laptele se pune într-o cratiță și se pune la foc mediu. Gălbenușurile, zahărul, amidonul și praful de budincă se amestecă, se pune puțin lapte pentru a omogeniza totul foarte bine și se pune peste lapte.
Când s-a îngroșat, se dă deoparte, se adaugă untul, esența, amestecăm și punem o folie peste cremă pentru a nu se face pojghiță.
Se taie cojile pe jumătate, se pune crema dacă doriți și frișcă. Ciocolata împreună cu uleiul se pun la bain-marie. Se ia cealaltă jumătate, se dă prin ciocolată si se pune peste cremă.
Liniile de decor sunt din ciocolată neagră topită la bain-marie.
Se decorează după placul fiecăruia. Eclerele sunt preferatele familiei.
Dacă ar fi după ei, tot la 2 zile ar trebui să fac. Sunt cam migălos de făcut dar se merită.
Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres