Rețetă pas cu pas, în imagini – Eclere cu cremă de vanilie, frișcă si glazură de ciocolată

Timp de preparare: 40 minute

Nr. de porții: 25

Ingrediente

Pentru coji

  • 250 gr faină
  • 250 ml apă
  • 125 ml ulei
  • 1 prag sare
  • 5 ouă

Crema de vanilie

  • 700 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 gr zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 150 gr unt la temperatura camerei

Glazura

  • 250 gr ciocolată cu lapte
  • 2 linguri ulei

Preparare

Modul de preparare pentru coji: Pentru început punem apa, uleiul și sarea într-o cratiță și punem pe foc. Când începe sa clocotească se pune faina toată dintr-o dată. Se amestecă bine până se desprinde de pe pereții cratiței.

Se dă deoparte și se lasă puțin la răcit, după care se adaugă ouăle pe rând.

Compoziția se pune într-un poș, se pune dui de 20mm sau într-o pungă și se taie puțin vârful. Se ia o tavă, se pune hârtie de copt și formăm eclerele. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 pentru 15, după care reducem temperatura la 170 pentru 25 minute.

Modul de preparare pentru crema: Laptele se pune într-o cratiță și se pune la foc mediu. Gălbenușurile, zahărul, amidonul și praful de budincă se amestecă, se pune puțin lapte pentru a omogeniza totul foarte bine și se pune peste lapte.

Când s-a îngroșat, se dă deoparte, se adaugă untul, esența, amestecăm și punem o folie peste cremă pentru a nu se face pojghiță.

Se taie cojile pe jumătate, se pune crema dacă doriți și frișcă. Ciocolata împreună cu uleiul se pun la bain-marie. Se ia cealaltă jumătate, se dă prin ciocolată si se pune peste cremă.

Liniile de decor sunt din ciocolată neagră topită la bain-marie.

Se decorează după placul fiecăruia. Eclerele sunt preferatele familiei.

Dacă ar fi după ei, tot la 2 zile ar trebui să fac. Sunt cam migălos de făcut dar se merită.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres