kiloRețete
sâmbătă, august 13, 2022
kiloRețete
No Result
View All Result

Eclere cu cremă de vanilie, frișcă si glazură de ciocolată – Rețetă pas cu pas, în imagini

Eclere cu cremă de vanilie, frișcă si glazură de ciocolată – Rețetă pas cu pas, în imagini

Rețetă pas cu pas, în imagini – Eclere cu cremă de vanilie, frișcă si glazură de ciocolată

Timp de preparare: 40 minute

Nr. de porții: 25

Ingrediente

Pentru coji

  • 250 gr faină
  • 250 ml apă
  • 125 ml ulei
  • 1 prag sare
  • 5 ouă

Crema de vanilie

  • 700 ml lapte
  • 4 gălbenușuri
  • 1 plic budincă de vanilie
  • 200 gr zahăr
  • 2 linguri amidon
  • 150 gr unt la temperatura camerei

Glazura

  • 250 gr ciocolată cu lapte
  • 2 linguri ulei

Preparare

Modul de preparare pentru coji: Pentru început punem apa, uleiul și sarea într-o cratiță și punem pe foc. Când începe sa clocotească se pune faina toată dintr-o dată. Se amestecă bine până se desprinde de pe pereții cratiței.

Se dă deoparte și se lasă puțin la răcit, după care se adaugă ouăle pe rând.

Compoziția se pune într-un poș, se pune dui de 20mm sau într-o pungă și se taie puțin vârful. Se ia o tavă, se pune hârtie de copt și formăm eclerele. Se dă la cuptorul preîncălzit la 200 pentru 15, după care reducem temperatura la 170 pentru 25 minute.

Modul de preparare pentru crema: Laptele se pune într-o cratiță și se pune la foc mediu. Gălbenușurile, zahărul, amidonul și praful de budincă se amestecă, se pune puțin lapte pentru a omogeniza totul foarte bine și se pune peste lapte.

Când s-a îngroșat, se dă deoparte, se adaugă untul, esența, amestecăm și punem o folie peste cremă pentru a nu se face pojghiță.

Se taie cojile pe jumătate, se pune crema dacă doriți și frișcă. Ciocolata împreună cu uleiul se pun la bain-marie. Se ia cealaltă jumătate, se dă prin ciocolată si se pune peste cremă.

Liniile de decor sunt din ciocolată neagră topită la bain-marie.

Se decorează după placul fiecăruia. Eclerele sunt preferatele familiei.

Dacă ar fi după ei, tot la 2 zile ar trebui să fac. Sunt cam migălos de făcut dar se merită.

Rețeta aparține d-nei. Daniela Maria Todea și a fost preluată cu acord expres

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Sirop de mentă – Rețetă simplă și naturală, fără coloranți – Aveți nevoie de 300g mentă, 1,5 litri de apă și 1 kg zahăr
Fără categorie

Rețetă simplă, fără coloranți, fără conservanți – Lichior de mentă – Aveți nevoie de 150g mentă, 1 lămâie, 200g miere, 1 litru de țuică

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți
Fără categorie

Mere rase pentru iarnă – Mere rase la borcan – Fără zahăr, fără conservanți

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai
Fără categorie

Salată de ardei iuți 2022 – Salată de ardei iuți cu ceapă și gogoșari – Rețetă pentru iarnă și nu numai

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet
Fără categorie

Conopidă la borcan, pentru iarnă – Conopidă crocantă și gustoasă, în marinadă cu oțet

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!
Fără categorie

Rețetă pentru 4 borcane a câte 320 ml – Salată de sfeclă roșie, pentru iarnă – Salată aromată și picantă, ce merită încercată!

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară
Fără categorie

Salată de legume la borcan – Rețetă pentru iarnă – Salată de legume gustoasă, dulce-acrișoară

Next Post
Desertul copilăriei – Orez cu lapte – Se prepară rapid și iese întotdeauna delicios

Desertul copilăriei - Orez cu lapte - Se prepară rapid și iese întotdeauna delicios

RECOMANDĂRI /SUGESTII

Baigli cu nucă, rețetă tradițională – Cozonac deosebit, cu umplutură de mac sau nucă
Fără categorie

Baigli cu nucă, rețetă tradițională – Cozonac deosebit, cu umplutură de mac sau nucă

Cele mai fragede și suculente chifteluțe – Se prepară din 350g carne de porc, 1 dovlecel, 2 ouă, 2 linguri de făină, griș, sare și piper
Fără categorie

Cele mai fragede și suculente chifteluțe – Se prepară din 350g carne de porc, 1 dovlecel, 2 ouă, 2 linguri de făină, griș, sare și piper

Dovlecei la cuptor – Dovlecei în crustă de parmezan – Rețetă rapidă, simplă și ușoară
Fără categorie

Dovlecei la cuptor – Dovlecei în crustă de parmezan – Rețetă rapidă, simplă și ușoară

Rețeta pe care am făcut-o de 100 ori, atât de bună și apreciată este – Prăjitura „Vis de cocos”
Dulciuri și prăjituri

Rețeta pe care am făcut-o de 100 ori, atât de bună și apreciată este – Prăjitura „Vis de cocos”

Tort de biscuiți și banane, fără coacere – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă
Dulciuri și prăjituri

Tort de biscuiți și banane, fără coacere – Rețetă simplă, rapidă și delicioasă

Chec super pufos și super gustos –  Se prepară din 370g făină, 200 ml lapte, 330g zahăr, 180g unt, 4 ouă și…
Fără categorie

Chec super pufos și super gustos – Se prepară din 370g făină, 200 ml lapte, 330g zahăr, 180g unt, 4 ouă și…

  • Politica de confidențialitate
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Aperitive
  • Dulciuri și prăjituri
  • Feluri principale

Copyright 2022 kiloRețete © Toate drepturile rezervate