Rețetă rapidă, fără coacere, gata în 10 minute – Prăjitură de casă din pișcoturi și cremă de cocos

Ingrediente necesare:

  • 400 g pișcoturi
  • 250 ml lapte de cocos
  • 4 linguri esență de rom
  • 4 gălbenușuri
  • 120 g zahăr tos
  • 500 g mascarpone
  • 100 g fulgi de cocos
  • Fulgi de cocos sau de migdale pentru decor

Mod de preparare:

Amestecăm laptele de cocos cu esența de rom. Trecem pișcoturile prin amestecul de lapte și formăm un blat pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Mixăm spumă gălbenușurile împreună cu zahărul, pe baie de aburi. Luăm de pe foc, lăsăm deoparte timp de câteva minute după care încorporăm mascarpone și fulgii de cocos.

Transferăm jumătate din cremă peste pișcoturi, uniformizăm și repetăm straturile.

Decorăm cu fulgi de migdale sau de cocos și dăm prăjitura la rece pentru câteva ore.

Savurați cu poftă! Poftă bună!