Rețetă fără coacere – Cheesecake cu cocos și Nutella – Aveți nevoie de 250g biscuiți, 150g unt, 250g mascarpone și…
Ingrediente necesare pentru blat:
- 250 g biscuiți cu ciocolată
- 150 g unt
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 300 ml frișcă lichidă
- 250 g mascarpone
- 125 g iaurt cu cocos (Danone) – sau iaurt natural amestecat cu 3-4 lingurițe de fulgi de cocos
- 100 g zahăr pudră
- 8 foi gelatină
- 2 linguri lapte
Ingrediente necesare pentru decor:
- Nutella
- Fulgi de cocos
Mod de preparare:
Măcinăm biscuiții și îi amestecăm cu untul topit. Transferăm amestecul într-o tavă rotundă tapetată cu hârtie de copt, de 22 cm, și formăm un blat uniform. Dăm tava la frigider.
Pentru cremă, mixăm spumă tare frișca lichidă.
Separat, mixăm mascarpone cu zahărul și iaurtul.
Punem gelatina în lapte și așteptăm să se hidrateze, după care punem pe foc mic și încălzim până gelatina se dizolvă. Adăugăm gelatina în amestecul cu iaurt și omogenizăm. Cu o spatulă, încorporăm și frișca.
Întindem peste blatul din tavă și dăm tortul la frigider pentru minim 3 ore.
Încălzim Nutella un pic ca să fie mai ușor de întins, după care întindem peste cremă. Decorăm cu fulgi de cocos.
Savurați cu poftă! Poftă bună!